Premijerka Brnabić obišla Opštu bolnicu u Novom Pazaru

0
197

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se uverili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetili su Opštu bolnicu u Novom Pazaru, usled trenutne epidemiološke situacije koja je pogodila Novi Pazar i Tutin. Brnabićevu  i Lončara dočekao je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a zatim su razgovarali sa direktorom bolnice Mehom Mahmutovićem, nakon čega su se obratili građanima.

Premijerka je ovom prilikom istakla da zdravstvo u Novom Pazaru deluje i funkcioniše po planu i da nema potrebe za širenjem neproverenih informacija o nestašici potrebne medicinske opreme i lekova za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Ministar Lončar je ponovio da Opšta bolnica u Novom Pazaru ima dovoljno medicinske opreme i zdravstvenih radnika da se nosi sa povećanim brojem obolelih od koronavirusa. Sistem je uspostavljen i situacija je pod kontrolom, naglasio je ministar i najavio da će se proširiti kapaciteti bolnice u Novom Pazaru i da će, ako bude potrebno, cela bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here