Raspisan konkurs Ministarstva odbrane za studentske stipendije

0
180

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 34 studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini – za 14 studenata master i 20 studenata osnovnih akademskih studija.

Visina studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini za studente master studija je 50.000 dinara, za studente četvrte godine 40.000 dinara, a za studente treće godine osnovnih studija 35.000 dinara. Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane, u svojstvu civilnih lica, a njihova buduća radna mesta nalaze se u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu gde će raditi na istraživačkim i razvojnim projektima u okruženju koje omogućava kreativan rad i mogućnost stalnog stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu. Na ovaj način Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje usmere u razvoj i unapređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje.

Konkurisanjem za stipendiju Ministarstva odbrane stiču se uslovi i otvara se mogućnost za dobijanje posla i izgradnju karijere u ovim eminentnim i prestižnim ustanovama koje imaju svoje prepoznatljivo mesto u domaćoj i stranoj stručnoj javnosti. Na konkurs mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i fakulteta iz oblasti mašinskog inženjerstva. Konkurs je raspisan za studente osnovnih akademskih studija četvrte godine fakulteta iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i studente treće ili četvrte godine fakulteta iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva. Pozivaju se svi zainteresovani kandidati da se prijave na Konkurs koji je otvoren do 30. oktobra 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here