JKP ,,Vodovod i kanalizacija’’ : Vodosnabdevanje stabilno, poboljšanje pritiska do kraja nedelje

0
109

Nakon preuzimanja vodosnabdevanja grada od strane JKP ,,Vodovod i kanalizacija’’ , pritisak u vodovodnoj mreži je stabilan. Nema više pritužbi građana, a do kraja nedelje doći će do dodatnog poboljšanja pritiska vode u mreži. Iz JKP Vodovod i kanalizacija apeluju  da se voda koristi racionalno.

U petak, 03. jula nešto posle 16 časova JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je preuzelo vodosnabdevanje grada od postrojenja za prečišćavanje pitke vode i od tada se vodosnabdevanje vrši direktno sa izvorišta. Do kraja nedelje se očekuje stabilizacija.

To je vreme koje je potrebno da bi se normalizovalo stanje nakon čestih oscilacija pritiska vode u mreži tokom snabdevanja grada preko postrojenja. Pored stabilizacije, do kraja nedelje doći će i do dodatnog poboljšanja pritiska vode u mreži. Do tada je moguće da u špicevima, kada u letnjem periodu najviše dolazi do neracionalne potrošnje vode, odnosno od 20-22 časa i vikendom u ranim popodnevnim časovima, dođe do manjeg pada pritiska vode na višim spratovima objekata kolektivnog stanovanja.

Iz tog razloga JKP ,,Vodovod i kanalizacija’’ upućuje apel korisnicima da vodu koriste racionalno, odnosno da je ne koriste za zalivanje travnjaka, bašti, trotoara i slično i da na taj način pruže mogućnost sugrađanima u višespratnicama da imaju uvek stabilan pritisak vode u mreži. Nakon preuzimanja vodosnabdevanja i stabilizacije pritiska vode u mreži prestale su pritužbe građana, kojih je u proteklih sedam dana bilo u velikom broju i od subote nema evidentirane ni jedne žalbe. Iz JKP ,,Vodovod i kanalizacija’’ se zahvaljuju svim korisnicima na razumevanju i poručuju da će menadžment i svi zaposleni uložiti maksimalne napore da se obezbedi uredno i stabilno vodosnabdevanje na teritoriji celog grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here