Pravo prečeg zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta za 2021.

0
813

Lokalne samouprave u Srbiji raspisuju javne pozive za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2021. godinu.

U toku je raspisivanje javnog poziva za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2021.godinu.

Pravo prečeg zakupa mogu ostvariti vlasnici sistema za navodnjavanje, odvodnjavanje, ribnjaka, poljoprivrednog objekta, staklenika, plastenika i višegodišnjih zasada na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini, odnosno vlasnici domaćih životinja, koji su i vlasnici, odnosno zakupci objekata za gajenje tih životinja na teritoriji lokalne samouprave.

Uslov je da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i da se nalaze u aktivnom statusu najmanje tri godine za poljoprivrednu infrastrukturu, odnosno jednu godinu za stočarstvo. Rok za predaju zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do 31. oktobra 2020.godine.

Svi koji su zainteresovani za ostvarivanje prava prečeg zakupa dužni su da najkasnije do 1. septembra ove godine podnesu zahtev za izlazak Republičke poljoprivredne inspekcije za poljoprivrednu infrastrukturu, odnosno Republičke veterinarske inspekcije za stočarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here