Ministar Vulin je obišao padobransku vojnu brigadu u Nišu

0
562

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu koji su mu poklonili crvenu beretku padobranaca.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde mu je u znak zahvalnosti za sve što je urađeno za pripadnike 63. padobranske brigade i tu jedinicu komandant brigade pukovnik Nenad Zonić, u ime svih pripadnika, poklonio crvenu beretku padobranaca. Prema rečima ministra Vulina, pripadnici 63. padobranske brigade u sklopu svojih redovnih aktivnosti i obuke izveli su jedan od najzahtevnijih skokova sa visine od 4.000 metara. “Uspešno su se prizemljili u zadatu padobransku prostoriju i pokazali da su sa uspehom završili ovaj segment padobranske obuke.

Svi pripadnici 63. padobranske brigade neprekidno se obučavaju, to im je omogućeno jer imaju dovoljno letelica koje mogu da koriste, imaju najsavremeniju opremu, najsavremenije i najmodernije padobrane koji postoje na tržištu. Sve što može da se plati malo je i nije skupo kada vidite na koji način se koriste i koliko su naši ljudi obučeni, spremni i sposobni da izvrše baš svaki zadatak koji se postavlja pred njih. Svi pripadnici 63. padobranske brigade se svakodnevno obučavaju i uvek su spremni da ispune svaki zadatak” naglasio je ministar Vulin.

Major Mario Bradić iz 63. padobranske brigade pojasnio je segmente održane obuke: “Izvedene su obuka za specijalnost sastavljač padobrana za deo martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka, zatim zajednička padobranska obuka i osnovna padobranska obuka dela profesionalnih pripadnika brigade, vojnika martovske klase i pripadnika Bataljona vojne policije za specijalne namene „Kobre“, a prisustvovali smo i izvođenju padobranskih skokova polaznika više padobranske obuke. Skočili su sa visine od 4.000 metara i uspešno se prizemljili” rekao je major Bradić i dodao da je izvedeno 90 skokova, da je prelet bio 17 kilometara i da su svi pokazali zavidan nivo stečenih znanja i veština.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here