Najteži dan u Srbiji po pitanju broja osoba na respiratorima

0
148

U toku protekla 24 časa na prisustvo virusa Covid 19 testirano je 6.915 lica od kojih je 279 pozitivno. U istom periodu preminulo je 12 osoba, a 154 pacijenta nalazi se na respiratorima.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je na konferenciji za novinare broj obolelih i preminulih od korona virusa u poslednja 24 časa i istakla da je danas najteži dan od početka epidemije koronavirusa po pitanju broja osoba na respiratorima, kojih je trenutno 154. Brnabić je na konferenciji za novinare Kriznog štaba, koje se od danas ponovo održavaju svakodnevno u 15 časova, podsetila na to da je najteži dan, po broju pacijenata na respiratoru, bio 14. april, kada je taj broj bio 146.

Brnabić je rekla da je u poslednja četiri dana opao broj novozaraženih, što je, kako je ocenila, rezultat obaveze korišćenja sanitarnih maski u gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija. Premijerka je najavila i da će predložiti da se nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uvede kao obavezno za celu Srbiju, bez obzira na to da li je u nekom mestu proglašena vanredna situacija ili ne.

Premijerka je ponovila apel građanima da poštuju sve epidemiološke mere, dodajući da je u kovid bolnice širom Srbije danas raspoređeno dodatnih 49 respiratora. U Opštu bonicu Valjevo upućeno je sedam kliničkih respiratora, Smederevska Palanka dobila je tri respiratora, Požarevac pet, ZC Užice dva, Paraćin pet, Zvezdara dva, a KCV 25 respiratora, precizirala je Brnabić i ocenila da to pokazuje koliko je ova bolest teška, a borba protiv nje ozbiljna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here