Zrenjaninci protestovali i tokom vikenda

0
175

Zrenjaninci i tokom vikenda protestnom šetnjom izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom i stanjem u gradu.

Stanovnici Zrenjanina iskazali su svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimom kako na republičkom tako i na lokalnom nivou protestnim šetnjama i tokom vikenda. Okupljanjem ispred gradske kuće u 19h u subotu počeo je još jedan protest tokom kog su Zrenjaninci tražili najpre zdravu pijaću vodu, a potom i smenu lokalnih funkcionera i njihovu odgovornost za sve laži i malverzacije tokomsvih ovih godina. Skup je protekao mirno i bez incidenata, a neke od okupljenih smo pitali zbog čega su se priključili protestima.

Građani su se nakon okupljanja ispred gradske kuće uputili u protestnu šetnju glavnim ulicama Zrenjanina. Zadržali su se na nadvožnjaku, gde su mirno sedeli neko vreme, a potom su nastavili dalje.

I u nedelju su građani Zrenjanina nezadovoljstvo aktuelnom vlašću iskazali protestnom šetnjom nekim od najprometnijih ulica u gradu tokom koje su pozivali i ostale stanovnike našeg grada da se priključe protestu i skandirali “Hoćemo vodu”, “Hoćemo slobodu” i “Uhapsite Vučića”.

Šetnja je i ove večeri završena na centralnom gradskom trgu, ispred gradske kuće, gde se prisutnima obratio Saša Nikolić, koji je naveo da protesti moraju biti konstantni i brojniji jer se radi o budućnosti našeg grada i naših sugrađana i najavio je osnivanje organizacionog odbora koji će se baviti organizovanjem protestnih skupova i formulisanjem zahteva koji će biti upućeni predstavnicima gradske vlasti. On je rekao da je i ovaj protest, kao i prethodni, protekao mirno i bez sukoba, a naveo je i osnovne zahteve koje protestanti upućuju predstavnicima lokalne samouprave.

Oko 21 čas okupljeni su se razišli zakazavši nove skupove svakog dana od 19h ispred gradske kuće, a sve uz nadu da će ih svakog dana biti sve više i da će njihovi zahtevi koji se tiču dobrobiti svih stanovnika našeg grada biti prihvaćeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here