Vučić počeo konsultacije o Vladi

0
165

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima izborne liste “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina”, na početku konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije. Prvi na ovoj izbornoj listi je Šaip Kamberi.

Šaip Kamberi je izjavio  da su danas predstavnici  liste  “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” preneli svoje zahteve predsedniku Vučiću i naveo da će kada dobiju odgovor eventualno razmotriti da li će biti u novoj Vladi.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin, sa kojim su bile predviđene konsultacije odbio je da dođe.

“Predsedniku Vučiću smo dali napismeno naše zahteve. Prvenstveno treba da se razgovara o integraciji, o problemima u obrazovanju, o ekonomskom razvoju i našem vidljivom učešću u tim institucijama. Tek nakon toga kada dobijemo odgovor eventualno ćemo razmotriti ponudu da budemo deo nove Vlade”, rekao je Kamberi novinarima posle sastanka.

Kamberi je rekao da su zahteve koje su predali Vučiću godinama iznosili vladama Srbije.

“Posebno se radi o integraciji Albanaca u institucije sistema, državne institucije, problemima koji postoje u obrazovanju sa udžbenicima i nepriznavanjem diploma sa Kosova, ekonomski nerazvijenim opštinama. Zatražili smo da i po tom pitanju država nešto preduzme”, rekao je Kamberi.

On je kao pozitivan primer naveo to što je nedavno po Vučićevom nalogu u Bujanovcu i Preševu zaposleno 11 lekara Albanaca, “što pokazuje da kada postoji dobra politička volja problemi mogu da se reše”.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je sa pažnjom saslušao sve njihove primedbe na funkcionisanje države i istakao da je država spremna da na različite načine pomogne razvoju juga Srbije. On je naglasio da će predstavnike albanskih partija u narednih 14 dana obavestiti o daljem toku formiranja Vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here