Cveće i ukrasno bilje u dvorištima u Bijeljini

0
303

Pandemija virusa korona ulepšala je i obogatila mnoga dvorišta i balkone u Semberiji. Brojni građani Bijeljine iskoristili su slobodno vreme kako bi zasadili cveće i ukrasno bilje u svojim dvorištima, što je uticalo i na povećanje prodaje ovih biljaka.

Pandemija virusa korona uticala je na povećan obim prodaje cveća i ukrasnog bilja. Slobodno vreme semberci su tokom vanrednog stanja koristili za uređenje dvorišta i vrtova. Najviše se kupovalo sezonsko cveće, trajnice, kamenjarke, kao i razno aromatično bilje.

Radnici gradskog zelenila u Bijeljini svake godine imaju sve više poslova na uređenju javnih površina i zelenih površina u gradu. U prethodnom periodu radili su na uređenju drvoreda pored kanala na novom gradskom šetalištu, gradskog Trga i kružnih raskrnica na ulazima u Grad.

Ove godine počeli su i eksperimentalnu proizvodnju raznog ukrasnog povrća, kao što su posebne vrste paradajza i paprike. Ukoliko uspeju u ovom poslu planiraju da proizvodnju plasiraju na gradskoj Zelenoj pijaci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here