U toku protekla 24 časa na prisustvo koronavirusa testirano je 8.659 osoba od kojih su 344 osobe pozitivne dok je 13 osoba preminulo saopšteno je danas na konferenciji za medije Kriznog štaba za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID 19.

Na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da je u poslednja 24 časa na prisustvo koronavirusa testirano 8.659 osoba, od kojih su 344 osobe pozitivne, dok je 13 pacijenata preminulo.

On je naveo i da je, prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo od COVID-19 i hospitalizovano, dok je njih još 500 pozitivno na koronavirus i nalazi se u izolaciji. Ovi podaci dovoljno govore o tome koliko je situacija ozbiljna, naglasio je ministar i ponovio da su bolnički kapaciteti u Beogradu na maksimumu, odnosno da je popunjenost u svim kovid bolnicama u glavnom gradu viša od 90 odsto. Lončar je najavio da će u toku dana Institut za reumatologiju početi da radi sa dodatnim kapacitetima, i to sa više od 100 postelja.

Prosečna starost obolelih od koronavirusa je između 30 i 50 godina i niža je u odnosu na mart mesec napomenuo je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Do današnjeg dana u Srbiji su ukupno testirana 507.002 pacijenta, ukupan broj preminulih iznosi 418, a broj aktivnih slučajeva je 4.574.