Zrenjanin: Pooštrene mere zaštite od korona virusa

0
482

Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina, na danas održanoj sednici, pooštravaju se mere zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije izazvane koronavirusom.

Radi sprečavanja širenja epidemije korona virusa, Gradski štab za vanredne situacije grada Zrenjanina doneo je naredbu da se između ostalog, odlažu sve javne gradske manifestacije, skupovi i proslave.

Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum jedan i po metar. Zabranjuje se i okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum jedan i po metar, uz propisane mere lične zaštite. Korišćenje zaštitnih maski obavezno je i u parkovima, na dečjim i rekreacionim igralištima. Naređuje se javnom gradskom prevozniku “Net bus” doo Zrenjanin da ne dozvoli ulaz u vozila prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Takođe, naređuje se i Javnom preduzeću “Gradska stambena agencija“da rad gradskih kupališta organizuju uz ograničenje broja posetilaca i primenu propisanih mera zaštite. Javnoj ustanovi “Sportski objekti” se naređuje da na otovrenom i zatvorenom bazenu organizuje rad uz ograničen broj posetilaca .

Naređuje se i pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here