Donacija kineske vojske Vojsci Srbije

0
75

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo prisustvovali su prijemu donacije medicinskih sredstava za prevenciju i kontrolu epidemije koje je Ministarstvo odbrane Narodne Republike Kine doniralo našem Ministarstvu odbrane.

Ministarstvo odbrane Narodne Republike Kine doniralo je našem Ministarstvu odbrane medicinska sredstva za prevenciju I kontrolu epidemije koronavirusa. Prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina pomoć koja je stigla se meri po vremenu u kome je stigla, ali i po vrednosti, jer je reč donaciji koja je vredna 755.000 evra.

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo izrazila je zadovoljstvo što prisustvuje prijemu donacije kineske vojske Vojsci Srbije za borbu protiv Kovid-19.

Medicinska oprema namenjena prvenstveno suzbijanju epidemije, ali i lečenju pacijenata obolelih od infekcije izazvane korona virusom uključuje 40 neinvazivnih respiratora za mehaničku ventilaciju pluća pacijenata teže obolelih od virusne infekcije, 20 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, 30 infuzionih pumpi – uređaja za intravensku terapiju, pet prenosivih infracrvenih toplomera i šest termovizijskih kaciga za daljinsko očitavanje telesne temperature.

Medicinska sredstva iz donacije biće raspoređena u skladu sa potrebama sistema odbrane, vojnozdravstvenih ustanova, kao i potrebama svih zdravstvenih ustanova u prevenciji epidemije korona virusa u Republici Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here