Stonoteniseri Banata sedmi put osvojili šampionski pehar

0
135

Stonoteniseri “Banata” su po sedmi put osvojili titulu prvaka države, a medalje i pehar dodeljeni su im na svečanosti održanoj u Hotelu “Vojvodina”. U susret narednoj sezoni u klubu će doći do kadrovskih promena, ali cilj ostaje i dalje isti – nova šampionska titula.

Stonoteniseri “Banata” su treći put za redom i po sedmi put u istoriji kluba osvojili titulu šampiona Srbije. Sezonu, koja je bila specifična zbog pandemije koronavirusa, članovi zrenjaninskog stonoteniskog kluba završili su na prvom mestu, a medalje i pehari uručeni su im, u prisustvu predstavnika stonoteniskih saveza Srbije i Vojvodine, na svečanosti u Hotelu Vojvodina. Pehar su podigli kapiten Ilija Majstorović i njegovi saigrači Marko Petkov, Đorđe Borčić i Dimitrije Levajac, kao i treneri Dragan Klajić i Žarko Zakić.

Sezona, koja je u samom finišu prekinuta zbog epidemije virusa COVID 19, a zatim po ukidanju vanrednog stanja nastavljena imala je burnu završnicu. Naime, Zrenjaninci su u fajnal for ušli kao prvi na tabeli. U polufinalu su savladali Spartak, dok je Zvezda bila bolja od Radničkog. Utakmica finala između Crvene zvezde i Banata je odložena zbog povišene temperature jednog igrača Zvezde, za kog se kasnije utvrdilo da je oboleo od koronavirusa. Stonoteniski savez Srbije nije odredio novi datum finala, već je pristupio glasanju na elektronskoj sednici. Većinom glasova za šampiona je proglašen Banat, što je sasvim razumljivo s obzirom na to da su Zrenjaninci ligaški deo Super lige završili ubedljivo na 1. mestu. Na ovu odluku “Crvena zvezda” je burno reagovala i uputila je prigovor pa smo zamolili kapitena “Banata” da nam i to prokomentariše.

U susret novoj sezoni u klubu će doći i do značajnih kadrovskih promena. Na mestu prvog trenera Dragana Klajića zameniće Marko Petkov, a doći će i do promene u igračkom sastavu ekipe.

Na svečanosti u Hotelu “Vojvodina” bio je prisutan i predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine, Milan Stanića, koji je rekao da će predložiti da Stonoteniski savez Vojvodine uvede nagradu za klub decenije, i da nije tajna koji klub iz Vojvodine tu nagradu može da očekuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here