Dragan Delić – lažna uveravanja Kriznog štaba dovela su do povećanja broja obolelih

0
222

Umesto da je koristio proverene modele kada su u pitanju mere borbe protiv virusa COVID-19 Krizni štab je uveravao građane da je sve u redu i da se život vraća u normalu što je dovelo do masovnih okupljanja i povećanja broja novozaražeih ovim virusom. Sve protivepidemijske mere moraju biti promišljene, planske, dugoročne i pre svega postepene smatra infektolog Dragan Delić.

Posle ukidanja vanrednog stanja došlo je do niza masovnih okupljanja: od fudbalskih utakmica, predizbornih skupova do proslava matura. Da li su mere prerano ukinute i da li je to razlog novog talasa epidemije virusa COVID 19 pitali smo infektologa Dragana Delića.

Mnogi smatraju da je prerano ukidanje određenih mera i ubeđivanje građana da je sve u redu dovelo do ekspanzije broja obolelih od koronavirusa u proteklim danima. Sa porastom broja obolelih ponovo se vraćaju pojedine mere koje su bile aktuelne tokom vanrednog stanja kao što je zabrana okupljanja većeg broja ljudi na jednom mestu, obaveza nošenja zaštitnih maski, ograničenje rada ugostiteljskih objekata i drugo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here