190 pacijenata nalazi se na respiratorima

0
166

Od poslednjeg izveštaja na koronavirus testirani su uzorci 8.349 osoba, od kojih je 359 pozitivno na koronavirus. On je takođe rekao da je u protekla 24 časa preminulo 10 osoba i da se trenutno na respiratorima nalazi 190 pacijenata.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 u Palati Srbija da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 8.349 osoba, od kojih je 359 pozitivno na koronavirus. On je takođe rekao da je u protekla 24 časa preminulo 10 osoba i da se trenutno na respiratorima nalazi 190 pacijenata. Ministar zdravlja osvrnuo se i na epidemiološke podatke od početka epidemije.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović istakao je da je na portalu eUprave danas aktivirana nova usluga koja omogućava građanima da se prijave ukoliko žele da im obaveštenje o tome da li im je test na koronavirus gotov, stigne na imejl ili SMS-om. Jovanović je napomenuo da je usluga jednostavna, besplatna i da se može akivirati u tri koraka.

Direktorka Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović objasnila je da će deca nositi zaštitne maske ako to propišu lekari, a u vrtićima ostaje držanje distance, provetravanje prostora i higijena ruku. Ona je navela da je prema evropskoj zdravstvenoj ustanovi ECDC preporuka da deca od dve godine i više treba da nose maske, a da se kod nas ta preporuka primenjuje u skladu sa stanjem dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here