Konsultacije Vučića o novoj vladi sa SNS, SDPS i PUPS

0
138

Konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije nastavljene su razgovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Na konsultacije kod predsednika Srbije povodom formiranja nove vlade došli su funkcioneri Srpske napredne stranke Miloš Vučević, Marija Obradović, Marko Đurić, Darko Glišić i Milenko Jovanov, predsednik PUPS Milan Krkobabić i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić. U svom obraćanju novinarima potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da se očekuje da Skupština Srbije bude konstituisana do 3. avgusta, a Vlada Srbije najkasnije do 3 novembra. Govoreći o potencijalnim koalicionim partnerima, Vučević je rekao da se sedam predstavnika izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” izjasnilo šta misli o koalicionim partnerima i dodao da su imali prilično različite stavove.

“U razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije bilo reči o personalnim rešenjima, ali je Vučić rekao da će biti puno kadrovskih osveženja” preneo je novinarima lider SDPS Rasim Ljajić. Na pitanje kakav je njegov lični stav, da li svi koji su ušli u skupštinu, treba da uđu i u vladu, Ljajić je odgovorio – “ne treba”, jer bi, kaže, bilo loše da Srbija ostane bez opozicije u parlamentu. “Ja sam danas rekao šta mislim o tome. Nisam spominjao nijednu stranku, da li treba ili ne, jer to i nije moj posao, ali mislim da Srbija u parlamentu treba da se ima vlast i opoziciju, da je to dobro za zemlju, za vladu da ima korektiv koji će kritikovati poteze i akcije vlade, kao deo normalnog političkog procesa u zemlji i u parlamentu” rekao je Ljajić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here