Poslednji pozdrav “Fabrici vode”

0
492

ISTRAŽUJEMO: Da li će “Fabrika vode” još mučiti građane Zrenjanina?

Građani Zrenjanina pokazali su na izborima 21. juna šta zapravo misle o aktuelnoj vlasti u našem gradu. Izlaznost ispod 41% govori da je građanima dosta tiranije Srpske napredne stranke i njenih predstavnika. Zbog “postignutih” izbornih rezultata, stiče se utisak da su se predstavnici vlasti danima svetili građanima. Većina Zrenjaninaca, bila je prinuđena da vidi i doslovno oseti kako funkcioniše sistem za zalivanje biljaka “kap po kap”, jer je upravo identično stanje bilo na njihovim slavinama, dok su se građani koji žive na višespratnicama uverili kako je zapravo u toplim pustinjskim predelima gde nema vode, jer kod njih ni sistem “kap po kap” nije funkcionisao.

Čitava agonija je trajala do 3. jula kada je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ preuzelo vodosnabdevanje. Direktoru, Predragu Bodirogi nije bilo lako da donese ovakvu odluku. Zapravo, trpeo je velike pritiske od strane moćnika iz Srpske napredne stranke da ne čini tako nešto. Ipak, bunt naroda koji je iskazan kroz zvanje kol centra i upućivanje pretnji da će baciti bombu i zapaliti zgradu Vodovoda, bio je presudan da donese pravu odluku i zaustavi farsu.

Zanimljiva je činjenica da je predstavnik konzorcijuma, odnosno „Fabrike vode“, Bojan Dimkić, optuživao sve vreme Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ za problem pritiska u vodovodnoj mreži, dok je Predrag Bodiroga ovu tvrdnju odbacio bez pogovora.

Bez obzira što fabrika vode nije ispunila ono što je ugovorom definisano, sporazumom od 21. januara 2020. godine predviđeno je da se „Fabrici vode“ plati isporučena voda i Predrag Bodiroga, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u tome ne vidi ništa sporno.

Stiče se utisak da direktor “Vodovoda”, Predrag Bodiroga već u ovom delu, polako pakuje priču u celofan. Svakako nismo mogli da propustimo priliku da postavimo pitanje Bodirogi, da li smatra da je u redu da građani Zrenjanina plaćaju pokazne vežbe koje izvode predstavnici „Fabrike vode“?

Priča polako postaje neuverljiva i paradoksalna. U jednom trenutku, Predrag Bodiroga, direktor “Vodovoda”  govori da “Fabrika vode” nije ispunila ono što je ugovorom definisano, a u drugom mu je potpuno normalno da se isporučena voda plaća novcem građana. Ističući da su sve vreme građani dobijali vodu koja odgovara pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode, ako je već tako, postavlja se pitanje odakle toliko pritužbi i pretnji građana?!

Predrag Bodiroga, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ očigledno ovakve izjave daje zbog preterane uzbuđenosti, jer je nemoguće da nije upoznat sa izveštajem tehničke službe „Vodovoda“,  koja jasno u svom izveštaju govori da je uočeno da je „Fabrika vode“ tokom rada puštala u mrežu i neprečišćenu vodu, kako bi održala pritisak u mreži. Kada se sve te činjenice uzmu u obzir, nije logično da je “Fabrika vode” isporučivala vodu koja odgovara pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode.

Bez obzira na sve neosporive činjenice, do sada, iz budžeta Grada Zrenjanina po nalogu Gorana Kneževića, Nenada Karapandže i Čedomira Janjića, izdvojeno je skoro 60 miliona dinara za usluge prema „Fabrici vode“ za april, maj i jun.

Predraga Bodirogu pitali smo da li očekuje da će “Fabrika vode” rešiti problem stabilnog vodosnabdevanja i koji je to najvažniji parametar koji treba da se ispuni kako bi „Fabrika vode“ ponovo vršila vodosnabdevanje.

Deluje da je Predrag Bodiroga vrlo optimističan po pitanju rada “Fabrike vode”. U datim izjavama prisutno je, čak i neobično izraženo uverenje u pozitivan ishod u vezi sa okolnostima u kojima se “Fabrika vode” zatekla. Da li je to tako, jer gospodin Bodiroga smatra da je nada poželjna u složenim i teškim situacijama, i pomaže ljudima da prebrode probleme, ili je u pitanju samo strah pred kamerama?! Odgovore na ovo zahtevno pitanje, građani Zrenjanina imaće prilike da čuju u nekom od narednih priloga, u vidu iskrene ispovesti, kada nema ustručavanja i kada se priča potpuno iskreno.

Do zaključenja ovog priloga predstavnik „Fabrike vode“, Bojan Dimkić odbio je razgovor za našu medijsku kuću. Očigledno je da Bojan Dimkić prati uputstva o diskriminaciji medija koja stižu iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina, ali to ni na jedan način neće sprečiti televiziju KTV da iznosi istinu i da objektivno informiše građane.

Konzorcijum koji stoji ispred „Fabrike vode“ imao je rok do 21. jula da ispuni sve ugovorne obaveze. Sagledavši realno kompletnu situaciju, to je nemoguć cilj od samog početka. Uprkos tome, velika uverenja gradonačelnika Zrenjanina, Čedomira Janjića i njegovih gazdi, Gorana Kneževića i Nenada Karapandže da će zabrana za upotrebu vode biti skinuta i da će se višedecenijski problem Zrenjaninaca rešiti, mogla su se čuti na svakom koraku. Da li će fabrika vode još biti održavana u životu uz pomoć aparata ili će joj očitati opelo, videćemo ubrzo.

Jedno je izvesno! Dok su tužilaštvo i policija okupirani od strane Srpske napredne stranke, niko neće odgovarati za sve kriminalne postupke koji stoje iza paravana pod nazivom „Fabrika vode“!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here