Vulin u Centru za obuku Kopnene vojske

0
257

Ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin, obišao je Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke. Vojska Srbije, kako je istakao ministar odbrane, se obučava svakog dana i njen aktivni, profesionalni sastav se neprekidno priprema da čuva našu zemlju i bezbednost svakog građanina naše zemlje.

Ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin, obišao je Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu. Ministar je tamo prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke. On je nakon obilaska istakao da svi pripadnici Vojske Srbije kroz svoju aktivnu karijeru imaju priliku da unaprede svoj položaj svojim radom i zalaganjem.

Komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić istakao je da je danas prikazana integracija obuke 150 subjekata obučavanja Centra u okviru šest sadržaja obuke.

Nakon referisanja komandanta Centra pukovnika Milovana Vasića, ministar odbrane prisustvovao je izvođenju obuke u Četi za obuku specijalnosti pešadije sa profesionalnim vojnicima na obuci, polaznicima osnovnog kursa za podoficire i slušaocima kursa rezervnih oficira, u četi za obuku oklopnih jedinica u kojoj su profesionalni vojnici na obuci za multinacionalnu operaciju UNIFIL, kao i obuku profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju specijalnosti nišandžije i vozača na tenku, kao i nišandžije i strelaca na BVP M80 A u istoj četi. U nastavku obilaska, ministru Vulinu je prikazana i obuka u Četi za obuku specijalnosti inžinjerije, Bateriji za osposobljavanje specijalnosti roda artiljerije, Četi sposobljavanje specijalnosti roda oklopnih jedinica, Četi za obuku izviđača i vojnih policajaca, kao i obuku u Logističkoj četi.

Današnjem obilasku su prisustvovali i zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević i načelnik Uprave za obuku i dokrinu brigadni general Željko Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here