Kisić Tepavčević – Sve mere su u skladu sa epidemiološkom situacijom

0
211

U toku protekla 24 sata na prisustvo koronavirusa testirano je 10.310 osoba, od kojih su 352 osobe pozitivne. U istom periodu preminulo je 9 osoba, a trenutno je na respiratorima 198 pacijenata, saopteno je na redovnoj konferenciji za medije Kriznog štaba.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 iznela najnovije podatke o broju testiranih, zaražeih, umrlih i hospitalizovanih lica. Od poslednjeg izveštaja otkrivena su 352 nova slučaja zaraze, a 9 lica je preminulo, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je u prethodna 24 časa testiran rekordan broj ljudi – njih 10.310 i da se trenutno na respiratorima nalazi 198 pacijenata. Kisić Tepavčević je rekla da Krizni štab sve preporuke donosi u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom iu skladu sa postojećim indikatorima.

Direktor KBC Zvezdara, Petar Svorcan, izložio je stanje u ovom centru.

Od početka epidemije na koronavirus u Srbiji je testirano ukupno 568.750 osoba, potvrđeno je ukupno 21.605 slučajeva zaraze koronavirusaom, hospitalizovane su 4.722 osobe, a ukupan broj smrtnih slučajeva povećao se na 491.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here