Bogdan Kesić – nosilac cnog pojasa 10. dan

0
1869

Naš sugrađanin, Bogdan Kesić, od nedavno je nosilac majstorskog zvanja u karateu crni pojas 10. dan. Lepu vest iz Mađarske Kesić je dočekao u svom stanu na Bagljašu.

Pre tri nedelje održan je Međunarodni karate seminar na Balatonu. Kada se pomenu zajedno karate i Mađarska prva asocijacija je naš sugrađanin Bogdan Kesić, karate majstor koji je ovu veštinu podučavao u našem gradu, ali i decenijama u Mađarskoj. Na ovom seminaru doneta je odluka da se Kesiću dodeli majstorsko zvanje crni pojas deseti dan. U pitanju je veliko priznanje za dugogodišnje bavljenje karateom i istrajnost u promovisanju ovog sporta.

U Srbiji crni pojas 10. dan, pored Bogdana Kesića, imaju još samo braća Jorga, Ilija i Vladimir. Za Kesića je ovo zvanje veoma značajno jer dolazi iz Mađarske, u kojoj je godinama učestvovao na brojnim seminarima i takmičenjima.

Sa Bogdanom smo razgovarali i o tome koliki je uspeh biti nosilac crnog pojasa deseti dan.

Bogdan Kesić učestvovao je u osnivanju prvog karate kolektiva u našem gradu pa smo ga upitali da li je tada pomišljao da će jednog dana biti nosilac ovako visokog zvanja u karateu.

Bogdan Kesić postao je temelje karate škole u našem gradu pre više od pola veka. Iako je u pitanju bio nov sport na ovim prostorima karate je za kratko vreme okupio veliki broj vežbača. Vremenom, ovo je postao i jedan od najtrofejnijih sportova u Zrenjaninu. Kesić je i dalje aktivan. Sa veteranima karate kluiba “Banatski cvet” i dalje redovno trenira, a prisutan je i na brojnim karate seminarima u zemlji i inostranstvu. To je dokaz da je crni pojas 10. dan u pravim rukama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here