Odgovor Petra Matijevića na otvoreno pismo UG Stop kafileriji

0
1413

Petar Matijević podneo je krivičnu prijavu protiv autora otvorenog pisma.

Petar Matijević, vlasnik firme Prekon doo uputio je našoj televiziji odgovor na otvoreno pismo Udruženja građana “Stop kafileriji”. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

Poštovani, povodom objavljivanja teksta OTVORENO PISAMO GOSPODINU PETRU MATIJEVIĆU VLASNIKU FIRME PREKON D.O.O ZRENjANIN dana 24.07.2020. godine, obaveštavam vas da sam podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu protiv NN lica, jednog ili više njih, autora tog teksta.

Kao autor teksta OTVORENOG PISMA navodi se Udruženje građana „Stop kafileriji”  koje niti je potpisano od strane članova tog „Udruženja” niti je registrovano u Agenciji za privredne registre, gde se registruju po zakonu osnovana udruženja građana. Ne postoji adresa tog Udruženja, niti ime i prezime zastupnika Udruženja niti članova Udruženja, za koje se u OTVORENOM PISMU navodi da su to lekari, ekolozi i drugi stručnjaci, za koje se navodi da su to „Udruženje” upoznali sa nevidljivim i razornim dejstvom mikročestica, jedinjenja i gasova.

Ovom prilikom ističem da je prema zvanično objavljenim podacima na portalu Zavoda za javno zdravlje Zrenjanina (https://www.zrenianinski.com/qrad) nakvalitetniji vazduh izmeren u M3 „Dositej Obradović”, na kojoj lokaciji se nalazi DOO PREKON, gde prema merenjima nijedan od kontrolisanih parametara nije prešao dozvoljene vrednosti.

Iz ovih razloga, obzirom da ste objavili OTVORENO PISMO koje su od vas preuzeli i preneli i drugi mediji, odgovor na isto upućujem vama i očekujem da ga objavite na isti način kako ste, od strane neimenovanog autora, objavili i OTVORENO PISMO GOSPODINU PETRU MATIJEVIĆU VLASNIKU FIRME PREKON D.O.O ZRENjANIN.

Očekujem da će javno tužilaštvo i nadležni sud preduzeti sve mere radi otkrivanja počinioca krivičnog dela i da će im se izreći adekvatna kazna.

S poštovanjem,

Petar Matijević

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here