Obeležavanje dana sećanja na Oluju

0
120

Otkrivanjem spomen ploče na mostu na Rači obeležen je dan sećanja na stradale i prognane u Oluji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik otkrili su spomen ploču na mostu na Rači, u znak sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja”.

Most na Rači je nemi svedok stradanja i patnje Srba 1995. godine, koji su izbegli iz Krajine, u napadu hrvatske vojske i policije u akciji “Oluja”. Preko tog mosta, koji spaja Semberiju sa Srbijom, spasavajući svoje živote i živote svoje dece od zločina i sigurne smrti, kao žrtve etničkog čišćenja, na stotine hiljada Srba prešlo je tim mostom i došlo u Srbiju, u kojoj su našli utočište i nadu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da od 2014. godine Srbija i Republika Srpska zajednički obeležavaju srpska stradanja.

Vučić je rekao i to da Srbija više nikada neće dozvoliti da neko ubija pripadnike srpskog naroda i da više nikada neće biti mala i slaba kao što je bila devedesetih.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da srpski narod danas ima svoju slobodu u Republici Srpskoj i Srbiji i da ne smemo više nikada dozvoliti da se zlo kakvo je bila Oluja ikada više ponovi te da ne smemo dozvoliti da među Srbima opet bude izbeglica.

Pomen stradalima održao je patrijarh srpski Irinej, a obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja” prisustvovale su i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here