Marija Janjušević – Malo je istinski slobodnih medija

0
127

Nadam se da će iole slobodni i otvoreni mediji nastaviti da izveštavaju o našem radu, rekla je članica Pokreta “Dveri”, i dodala da ni EU neće moći da žmuri na to što rade predstavnici vlasti u Srbiji.

Opozicija bojkotuje institucije skoro dve godine. I posle ovih izbora neće biti predstavnika stranaka Saveza za Srbiju u parlamentu. Šta su opcije za delovanje opozicije izvan institucija pitali smo Mariju Janjušević, članicu Pokreta “DverI”.

Na nepostojanje slobode medija Pokret “Dveri” ukazivao je i pred izbore, koji su održani juna. Lider pokreta Boško Obradović izjavio je da bez slobodnih medija nema slobodnih izbora i ocenio je da Radio-televizija Srbije konstantno krši Ustav i sve medijske zakone, cenzuriše stvarnost i zabranjuje mišljenje koje se razlikuje od mišljenja aktuelne vlasti. Obradović je izjavio da četiri godine “nijedan lider opozicije nije gostovao ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom”.

“Cenzura, autocenzura, medijski mrak i negativne kampanje koje traju 24 sata dnevno protiv lidera opozicije i svakog ko drugačije misli jesu karakteristika ove vlasti već devet godina. Ne zaboravimo, ovo je vlast čiji su vodeći predstavnici noću spalili kuću i pokušali da ubiju novinara Milana Jovanovića”, rekao je nedavno Obradović i upitao kako je uopšte moguće pričati o slobodi medija u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here