Protest zbog neprijatnih mirisa iz kafilerije – Da grad zaustavi smrad

0
274

Pod sloganom “Da grad zaustavi smrad” organizovan je šesti protest Zrenjaninaca zbog neprijatnih mirisa koji se šire iz pogona preduzeća “Prekon”. Iz udruženja građana “Stop kafileriji” su sa protesta poručili da od borbe za čist vazduh neće odustati i da započinju veliku akciju prikupljanja potpisa za peticiju za rešavanje ovog dugogodišnjeg problema u našem gradu.

Šesti vikend za redom Zrenjaninci su se okupili u velikom broju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog neprijatnih mirisa koji se gotovo svakodnevno šire naseljima u okolini pogona preduzeća “Prekon”. I ove subote Zrenjaninci su prošli ulicama grada trubeći sirenama automobila kako bi ukazali na višegodišnji problem kada su u pitanju neprijatni mirisi iz zrenjaninske kafilerije.

Tokom vožnje oni su prošli i pored zgrade u kojoj stanuje Goran Knežević koji vedri i oblači Zrenjaninom. Takođe, i ovoga puta okupljeni su zastali ispred kafilerije u čije dvorite su ubacili smeće, a razvili su i transparent sa ovonedeljnom parolom “Da grad zaustavi smrad”. Proteklu nedelju obeležili su izuzetno neprijatni mirisi iz kafilerije, ali i sastanak gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića sa predstavnicima preduzeća “Prekon”.

Kada je u pitanju taj sastanak iz Udruženja građana “Stop kafileriji” su poručili da je dobro što je prihvaćena činjenica da neprijatni mirisi postoje, ali da u izjavi gradonačelnika ima i rečenica popout “Gotovo je sigurno izmeštanje pogona” i “Predlog rešenja problema će u najkraćem roku biti predstavljen građanima” koje izazivaju nepoverenje.

Iz ovih razloga Zrenjaninci, okupljeni idejom da se bore za zdrav vazduh u gradu, nastaviće sa pritiscima na institucije sve dok se ne reši problem neprijatnih mirisa iz kafilerije.

Iz Udruženja građana “Stop kafileriji” su poručili i da će, ukoliko ne dođe do pomaka kada je u pitanju rad “Prekona” u Zrenjaninu doći do promene formata protesta, a da će se još videti u kom smeru će ta promena ići.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here