Za sportiste obavezno testiranje na Covid-19

0
196

Ministri omladine i sporta, poljoprivrede i zdrastva, Vanja Udovićić, Branislav Nedimović i Zlatibor Lončar, kao i Milica Mandić i Dejan Savić u svojstvu predstavnika sportista i trenera, prisustvovali su potpisivanju sporazuma o PCR testiranju sportista i sportskih radnika, koji će biti značajna mera prevencije i zaštite sportista od korona virusa.

U Palati Srbije potpisan je sporazum između Zavoda za sport i medicinu sporta republike Srbije, kao i Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, koji će omogućiti da svi sportisti, osim obaveznog zdravstvenog pregleda, obave i testiranje na COVID-19. Sporazum su potpisali direktor Zavoda Goran Bojović i vršilac dužnosti direktora laboratorije Nenad Dolovac.

Ministar Udovičić je naglasio da moramo da se posvetimo osvešćivanju populacije o važnosti  bavljenja rekreacijom, sportom, zdravim stilovima života, kao i da svi zajedno moramo da budemo u istom timu  kako bismo pobedili nevidljivog neprijatelja – korona virus.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here