Sava Semberija – Interventni otkup povrća

0
223

Bijeljinska prehrambeno-prerađivačka industrija “Sava Semberija” je spremna da otkupi 8.000 tona domaćeg povrća koje budu ponudili proizvođači iz svih krajeva Republike Srpske.

Interventni otkup povrća koji je sredstvima podržala Vlada Srpske za otkup tržišnih viškova obradovao je povrtare koji su ove godine proizveli zavidnu količinu domaće robe, koju zbog pandemije virusa korona i loših tržišnih prilika nisu mogli adekvatno plasirati. Ako mera bude sprovedena onako kako je zamišljena značiće mnogo kaže prvi čovek povrtara Srpske Branko Mastalo.

Bijeljinska prehrambeno-prerađivačka industrija “Sava Semberija” kroz ovu meru spremna je da otkupi još 8.000 tona domaćeg povrća koje budu ponudili proizvođači iz svih krajeva Republike Srpske. Kalkulacije u otkupnim cenama neće biti, poručuju iz ove eminentne domaće fabrike, a zaprimljene količine tržišnih viškova povrća će kažu platiti proizvođačima po cenama kakve su definisane još u januaru za one poljoprivrednike koji su sa Savom Semberija početkom godine sklopili ugovore o otkupu.

Interventni otkup povrća u Srpskoj zvanično je počeo juče, a interesovanje poljoprivrednika da povrće koje nisu uspeli do sada plasirati predaju bijeljinskoj Savi je veliko, kaže Filipović.

Pogoni Save su na vreme remontovani, u poslednje vreme milion maraka uloženo je u nove objekte i opremu, izvršena je kompletna rekonstrukcija vodotornja, instalirani novi kompresori, pa je Sava spremna organizaciono i kapacitetima da preradi sve tržišne viškove koje će otkupiti kroz ovu interventnu meru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here