Sastanak Vučića i ambasadora Švajcarske

0
38

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije Filipa Gea i zahvalio mu na uspešnoj saradnji tokom prethodne četiri godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Filipa Gea. Vučić je rekao da je ambasador Ge dao značajan doprinos razvoju odnosa Srbije i Švajcarske, ocenivši da su politički dijalog i ekonomska saradnja u usponu. Dvojica sagovornika su se saglasili da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene.

Predsednik Vučić je zahvalio na pruženoj pomoći u oblasti dualnog obrazovanja, koje u Srbiji uspostavljamo po uzoru na Švajcarsku kao zemlju sa jednim od najboljih obrazovnih sistema. On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da o dualnom obrazovanju mnogo nauči od Ursule Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta i naglasio da je dualno obrazovanje budućnost Srbije. Ambasador Ge je istakao značaj ostvarene saradnje u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Srbiji, ne samo u Beogradu, nego i u Nišu i Čačku.

Predsednik Vučić je ambasadoru Geu zahvalio na podršci Švajcarske na evropskom putu Srbije. Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno kada je u pitanju ekonomija. Predsednik Vučić je, tim povodom, izrazio zahvalnost na značajnoj donaciji koju je Švajcarska dala Srbiji za borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić je ambasadoru Geu poželeo mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here