Saradnja Republike Srbije i Republike Srpske

0
86

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu saopštio da je na sastanku, sa srpskim članom predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, razgovarao o svim aspektima sveobuhvatne saradnje Srbije i Republike Srpske.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, analizirani su svi projekti i doneta je odluka  da se pre kraja ove i početkom naredne godine Republici Srpskoj uputi dodatna finansijska podrška o čijem će iznosu javnost biti blagovremeno obaveštena. Vučić je predočio i planove o formiranju nove industrijske zone.

Predsednik Srbije je rekao da je razgovarano i o izgradnji  aerodroma u Trebinju, gde Srbija želi da bude vlasnik i da upravlja tom vazdušnom lukom.

Vučić je najavio da će Srbija i Republika Srpska ubuduće slaviti zajednički praznik – 15. septembar, koji će se obeležavati kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u znak sećanja na dan kada je probijen Solunski front.

Takođe, kako je dodao, naša zemlja će zajedno sa Republikom Srpskom raditi na izgradnji 17 kilometara auto-puta od mosta preko Save na granici do Bijeljine.

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči i o podršci mladima u poljoprivrednoj proizvodnji, u iznosu do 12.500 evra,  posebno za razvijanje primarne proizvodnje i prerađivačkih kapaciteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here