Letnja škola za osobe sa invaliditetom

0
168

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević svečano su otvorili letnju školu osoba sa invaliditetom u Vrdniku.

Letnja škola za osobe sa invaliditetom, koju će pohađati 14 mladih polaznika različitih kategorija invalidnosti iz čitave Srbije, svečano je otvorena u Vrdniku. Ovom događaju prisustvovali su Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Ministar Đorđević je ovim povodom rekao da mu je zadovoljstvo što prisustvuje projektu koji se odnosi na Akademiju mladih lidera osoba sa invaliditetom koji su došli iz cele Srbije.

Podizanje znanja izabranih polaznika o temama koje se tiču upravljanja i politika iz oblasti invalidnosti, ljudskih prava, antidiskriminacije, javnog zastupanja, komunikacije i odnosa sa javnošću i slično, kao i razvoj njihovih veština uz obezbeđenu mentorsku podršku, radi se preko onlajn učionice, direktnim susretima jednom mesečno i putem Zum aplikacije, uključujući i trodnevnu letnju školu u Vrdniku.

Škola je organizovana u okviru Akademije za mlade lidere sa invaliditetom, koju je ove godine na osnovu određenih kriterijuma i  javnog konkursa pokrenula Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije uz finansijsku podršku resornog ministarstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here