Crveni krst Zrenjanin – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
266

U prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je sprovedena uz poštovanja svih protivepidemioloških mera. Naredne akcije zakazane su za 11. i 17. septembar.

Crveni krst u Zrenjaninu organizovao je još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovoga puta akcija je održana u prostorijama ove organizacije, a uz poštovanje svih preporučenih mera za sprečavanje širenja virusa COVID-19. Kaku su rekli u Crvenom krstu, na smanjenje zaliha krvi, koje je karakteristično za letnji period, utiče i trenutna epidemiološka situacija.

Dobrovoljnim davaocima su iz ove organizacije poručili da ne dolaze da daju krv ukoliko sumnjaju da su zaraženi virusom korona, kao i da ukoliko nakon davanja krvi osete određene siptome zaražavanja o tome izveste Crveni krst ili Zavod za transfuziju krvi Vojvodine.

Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi zakazane su za septembar pa će krv moći da se da 11. septembra u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu i 17. septembra u Mesnoj zajednici Sava Kovačević. Obe akcije će trajati od 9 do 12 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here