Cilj prve etape Trke kroz Srbiju je u centru Zlatibora

0
112

Prva etapa Međunarodne biciklističke 60. Trke kroz Srbiju od Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj do centra Zlatibora, u dužini od 170 kilometara, biće održana 1. septembra a takmičari iz 20-ak zemalja Evrope i sveta očekuju se na cilju oko 15 časova.

Prva etapa Međunarodne biciklističke 60. Trke kroz Srbiju u dužini od 170 kilometara, biće održana 1. Septembra. Takmičari iz 20-ak očekuju se na cilju u centru Zlatibora oko 15 časova.

Program povodom biciklističke trke kroz Srbiju biće održan u centru Zlatibora, u ulici Miladina Pećinara, na platou prekoputa hotela Palisad. Program će početi u 14 časova, za 14:30 je planiran kulturno-umetnički program, za 15h dolazak Generalne direkcije trke na lokaciju cilja, a u 15:15 očekuje se dolazak takmičara i ceremonija dodele nagrada.

Ukupna dužina staze od Istočnog Sarajeva do Novog Sada iznosi 450 kilometara a trku su ove godine podržali opštine Istočno Sarajevo, Čajetina i Mionica, kao i gradovi Beograd, Požarevac, Zrenjanin i Novi Sad. Trka kroz Srbiju je uvrštena u zvaničan kalendar Međunarodne biciklističke federacije (UCI), koja je u ovim teškim vremenima propisala najoštrije mere zaštite od korona virusa.

Zainteresovanost ekipa za učešće je ogromna, a pored ekipa i vozača iz Holandije, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Italije, Francuske i čitavog regiona, posle dugog niza godina, na našim drumovima ćemo videti i jednu ekipu iz Španije – tim Kaha Rural.

Odmah po završetku ove trke, 4. septembra kreće i Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, koja će trajati do 7. septembra.

Obe trke podržaei su vlade i ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Republike Srpske, Fond Milan Panić i gradovi i opštine kroz koje trke prolaze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here