Protest zbog otpuštanja u Radio-televiziji Vojvodine

0
87

Sindikat kulture, umetnosti i medija Nezavisnost održaće u ponedeljak, 31. avgusta protest povodom najavljenog otpuštanja 200 radnika Radio-televizije Vojvodine, angažovanih posredstvom agencije za zapošljavanje.

Protest će biti održan ispred Studija M u ulici Ignjata Pavlasa broj 3 u 12 sati. Na protestu će se okupljenima obratiti: predsednik Sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost Dragan Milanović Pilac i poverenik Sindikata Nezavisnost Radio-televizije Vojvodina Darko Šper.

Sindikat Nezavisnost Javne medijske ustanove Radio-televizije Vojvodine poručio je da još uvek nema naznaka da će država ovoj medijskoj ustanovi vratiti 201 milion dinara koji joj je bez jasnih kriterijuma oduzela rebalansom budžeta Srbije za 2020. godinu. Rezultat toga je najavljeni otkaz za 200 radnika koji su svakodnevno učestvovali na stvaranju programa. Pre njih bez posla je u julu ostalo 56 zaposlenih u Radio-televiziji Vojvodine. U ponedeljak će biti saopštena imena odgovornih za ovakvo stanje u  RTV-u i biće zatražene njihove ostavke. Takođe će biti pročitani i ostali sindikalni zahtevi.

Iz sindikata su na kraju poručili: Bez posla niko! Solidarnost ispred svega!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here