Načelnica školske uprave za Banat o početku školske godine

0
331

Nova školska godina počela je u specifičnim okolnostima za 12.500 učesnika osnovnih i 6.000 učenika srednjih škola na teritoriji Srednjeg Banata. Sve škole su dezinfikovane, a lokalne samouprave obezbedile su dovoljnu količinu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava rekla je načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić.

Osnovci i srednjoškolci danas su započeli novu školsku godinu, koja će biti specifična u odnosu na sve ranije po mnogo čemu. Najpre, učenici će u školi morati da nose zaštitnu masku, u klupi će sedeti po jedan učenik kako bi se obezbedila fizička distanca između dece, neće moći da napuštaju učionicu tokom odmora, neće imati časove muzičkog vaspitanja, a časovi fizičkog biće održavani samo napolju. O tome na koji način će biti ispunjavane ove obaveze škole su imale obavezu da izveste školsku upravu. Prema rečima načelnice Školske uprave za Banat, Snežane Oluški Vlačić, taj posao su škole obavile dobro i organizovale su rad u skladu sa propisima, ali i svojim specifičnostima.

Najznačajnija obaveza za sve koji borave u školi je nošenje maske i održavanje distance.

Snežana Oluški Vlačić je poželela srećan polazak u školu i uspešnu novu školsku godinu kako osoblju u školama tako i đacima sa teritorije Banata.

Niži razredi osnovnih škola sve vreme će nastavu pohađati u školi, ali su razredi podeljeni u dve grupe pa će najpre nastavu slušati jedna grupa, nakon toga sledi dezinfekcija učionice, a posle toga nastavu će slušati druga grupa istog odeljenja. Viši razredi i srednjoškolci će kombinovati odlazak u školu i učenje od kuće, u zavisnosti od mogućnosti obrazovne ustanove. Oni će imati časove u učionicama svakog drugog dana ili će nedelju dana nastavu pohađati u školi, a nakon toga nedelju dana online.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here