Zlatibor – Cilj 60. Trke kroz Srbiju

0
117

Biciklista Roman Maikin iz Rusije pobednik je prve etape jubilarne 60. međunarodne Trke kroz Srbiju koja je vožena iz Republike Srpske, tačnije od Jahorine do Zlatibora. Drugi na cilju bio je Adria Oliveiras iz Brazila, treće mesto zauzeo je Vojteh Repa iz Češke, dok je naš biciklista Dušan Rajović zauzeo sedmo mesto.

Biciklisti koji su učestvovali u prvoj etapi 60. Trke kroz Srbiju prošli su kroz cilj u centru Zlatibora. Prvo mesto osvojio je Roman Maikin iz Rusije, drugo Adria Oliveiras iz Brazila, a treće Vojteh Repa iz Češke. Biciklista iz Srbije Dušan Rajović zauzeo je sedmo mesto.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je obraćajući se prisutnima u centru zlatibora rekao da se nada da je njegova opština pružila takmičarima sve ono što je neophodno za razvj sporta i biciklizma. On je naglasio da se Zlatibor užurbano sprema da postane jedan od glavnih i vodećih biciklističkih i turističkih centara u Srbiji. Stamatović je rekao i to da lokalna samouprava razvija infrastrukturu na Zlatiboru s ciljem da se u narednim godinama organizuju takmičenja, kako lokalnog karaktera tako i regionalnog i međunarodnog.

Predsednik opštine Čajetina je rekao da je siguran da će Zlatibor u budućnosti biti preorijentisan na sportsko-rekreativni i zdravstveni turizam. Na kraju svog govora Stamatović se zahvalio učesnicima iz Republike Srpske, kao i svim ostalim takmičarima koji su u ovim teškim vremenima sa rizicima po zdravlje došli u Srbiju i odvozali trku.

Trka kroz Srbiju se nastavlja sutra etapom od Mionice do Požarevca u dužini od 160 kilometara a ukupna dužina trke od Istočnog Sarajeva do Novog Sada je 450 kilometara. Ova trka se nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne biciklističke federacije (UCI) koja je i propisala mere zaštite od korona virusa za sve učesnike i prateće osoblje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here