Dr Rade Panić: Na samom početku skoro uopšte nije bilo zaštitne opreme

0
186

Na samom početku skoro uopšte nije bilo zaštitne opreme, branila se njena upotreba, dok sada u većini ustanova imamo zaštitne opreme, nije kompletna ali smo i sa ovim što imamo zadovoljni, rekao je dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

„Mnogo toga se krije. Sumnjam u tačnost zvaničnih podataka o broju zaraženih zdravstvenih radnika“. Ovo je izjavio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta doktor Rade Panić. Srbija je jedna od država sa najvećim procentom zaraženih i preminulih zdravstvenih radnika u borbi protiv epidemije kovid 19. Doktora Radeta Panića upitali smo da li se krije stvarni broj zaraženih lekara i ko je odgovoran što zdravstveni radnici nisu odgovarajuće zaštićeni.

Neophodno bi bilo da se naš ceo zdravstveni sistem u što kraćem roku prestroji i prilagodi pandemiji virusa korona tako da se rizik s kojim se zdravstveni radnici susreću svede na najmanju moguću meru. To se može postići nabavkom dovoljno zaštitne opreme i dodatnim povećanjem broja zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here