Nastavak evropskog puta Srbije

0
76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom zvanične dvodnevne posete Briselu, razgovarao je sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Vučić i Hoti su se pre Brisela, u Beloj kući, obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa kada su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali gotovo iste verzije dokumenta nazvanog „Ekonomska normalizacija“. Njihove verzije razlikuju se samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Povodom nastavka dijaloga između Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, predsednik Aleksandar Vučić i premijer Avdulah Hoti potvrdili su visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsedniku Evropske komisije Žozefu Borelu da najviši prioritet daju evropskim integracijama i nastavku dijaloga. Oni su rekli da su posvećeni tome da udvostruče svoja zalaganja kako bi se obezbedilo dalje usklađivanje sa EU u skladu sa obavezama koje je svaka strana preuzela. Nedavno postignuti dogovori u Vašingtonu, koji se zasnivaju na prethodnim obavezama iz dijaloga, mogu da daju koristan doprinos postizanju sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here