Senka Vlahović – Izložbe ilustracija

0
361

Ilustratorka i dizajnerka knjiga, Senka Vlahović, organizovala je ove godine dve izložbe: jednu koja nosi naziv Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu i drugu na kojoj su predstavljene ilustracije njene knjige „Banatska Venera i junak Dimitrij“.

Senka Vlahović, je prošle godine ispred Banatskog kulturnog centra u saradnji sa Međunarodnom ustanovom umetnosti za decu iz Bratislave organizovala izložbu čiji je cilj bio da se svetskoj javnosti predstave srpski ilustratori i njihova dostignuća. Izložba Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu ove godine otvorena je u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu, u okviru ciklusa strip i ilustracija.

Druga izložba koju je Senka organizovala ove godine je izložba ilustracija njene knjige koja nosi naziv „Banatska venera i junak Dimitrij“.

Ilustracije iz knjige „Banatska Venera i junak Dimitrij“ pored toga što su vezane za tekst ipak su autonomne i mogu da se posmatraju i na zidovima galerije kao zasebna umetnička dela. Svoju punoću ove, kao i sve ilustracije, prema rečima Senke Vlahović, dobijaju u knjizi kada ih čitalac posmatra uz tekst i kada su reči i slika uobličeni u jednu lepu knjigu kao što je ova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here