Željko Pantić – Srbija mora da izabere svoj pravac

0
489

Srbija će morati da izabere svoju stolicu i da ova agonija u kojoj mi živimo, ovaj pokušaj da se sedi na tri stolice koje su po pet metara daleko jedna od druge, je u Vašingtonu došao svom kraju i mislim da je to najbolje što je moglo da se desi, rekao je novinar Željko Pantić.

U Vašingtonu je potpisan sporazum o ekonomskim vezama Srbije i Kosova čiji su garant Sjedinjene Države. Sporazum predviđa i premeštanje srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, kao i međusobno priznanje Kosova i Izraela. Upitali smo Željka Pantića, direktora Konferens centra Danas, šta ovaj sporazum znači za Srbiju i za političku stabilnost u regionu, kao i za simboliku stolice u kojoj je sedeo predsednik Vučić.

Novo poglavlje u odnosima Beograda i Vašingtona donosi i nova međunarodna prava i obaveze. Digla se medijska prašina da je predsednik Vučić izgledao minorno u maloj stolici koju su mu dali u Vašingtonu, naspram Trampove fotelje i masivnog stola, ali Vučić je na to odgovorio da mu uopšte nije bitna stolica i njen izgled već šta je uradio za Srbiju, za koju je navodno postigao veoma dobar sporazum.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here