Bijeljina – Novo kupatilo za porodicu Maksimović

0
65

Nakon što je nedavno Gradska uprava Bijeljina donirala invalidska kolica 20-godišnjem Dušanu Maksimoviću iz naselja Koviljuše, sada je ovoj višečlanoj porodici koja živi od socijalne pomoći urađeno i novo kupatilo prilagođeno osobama sa invaliditetom. Porodicu je danas posetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Milena Maksimović ima tri sina, od koji je jedan neurološki pacijent, nepokretan od rođenja. U maju je ova porodica od Gradske uprave, dobila invalidska kolica za 20- godišnjeg Dušana, a sada im je uređeno i kupatilo koje je prilagođeno invalidnoj upotrebi, za lakšu brigu Milene oko sina Dušana, koji ne može čak ni jesti sam.

Gradonačelnik Mićo Mićić je kazao da će gradska uprava nastaviti da brine o porodicima u stanju socijalne potrebe, a porodici Maksimović urediće još jedan deo kuće.

Dušan ima i brata blizanca koji je sasvim zdrav. Naime, prilikom porođaja došlo je do komplikacija kada je Milena doživela kliničku smrt, a kod njega je došlo do oštećenja i krvarenja u mozgu.    

Milena je nezaposlena i kako kaže nedostaje joj još devet godina da bi ostvarila pravo na penziju. Porodica Maksimović živi od socijalne pomoći, a Milena je šećeraš na insulinu. Dušan je nepokretan od rođenja. Svakodnevno pije devet vrsta lekova, a ova porodica preživljava od naknade za tuđu negu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here