Sastanak Ane Brnabić sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji

0
70

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, prilikom oproštajne posete direktorke Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji Ređine De Dominićis, da je kontinuirana saradnja sa ovom organizacijom, ključnim partnerom Vlade u oblasti zaštite prava dece, od velikog značaja za našu zemlju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa odlazećom direktorkom UNICEF-a Ređinom De Dominićis. Brnabić je iskazala zahvalnost direktorki Unicefa na ličnom zalaganju, partnerstvu i podršci u unapređivanju sistema socijalne zaštite, ostvarivanju bezbednosti i boljih uslova za decu iz grupe socijalno ugroženih kategorija u Srbiji. Ona je istakla da je zadatak države da ojača sistem socijalne zaštite, pre svega u uslovima pandemije, kako bi se obezbedila adekvatna briga o socijalno-ekonomski najranjivijim kategorijama društva.

De Dominićis je ukazala na važnost brige o posebno ranjivim kategorijama društva, kao što su siromašne porodice, deca i osobe sa posebnim potrebama i romska populacija, koje situacije poput epidemije koronavirusa naročito pogađaju. Ona je najavila da će se Unicef ubuduće baviti i posebnim istraživanjem u situaciji epidemije, kako bi se lakše prepoznali ključni problemi i delotvornije reagovalo u sličnim krizama. Direktorka Unicefa je, ističući značaj i solidarnost privatnog sektora u uslovima pandemije, naglasila da je briga o deci zajednička odgovornost, kako države, tako i privatnog sektora, i da se zajedničkim snagama može postići veliki napredak u ovoj oblasti. De Dominićis je pohvalila zalaganje premijerke Brnabić za to da inovacije, digitalizaciju i obrazovanje, kao osnovu razvoja svake države, postavi kao prioritet Vlade, i izrazila očekivanje da će se i ubuduće nastaviti dosadašnji nivo saradnje sa ovom oraganizacijom.

Predsednica Vlade Srbije je istakla da će obrazovanje, briga o deci i zaštita njihovih prava nastaviti da budu prioriteti i u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here