Kadeti Vojne akademije uručili donaciju klinici u Tiršovoj

0
184

Povodom obeležavanja 170 godina od osnivanja Vojne akademije, kadeti te vojnoobrazovne ustanove i njihove kolege sa Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, prikupili su 107.000 dinara za pomoć Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Delegacija kadeta, sa pukovnikom dr Slobodanom Đukićem, načelnikom Katedre društvenih nauka Vojne akademije, posetila je dečiju kliniku u Tiršovoj, gde ih je primio direktor te zdravstvene ustanove docent dr Siniša Dučić. Zahvaljujući na donaciji direktor Dučić je istakao da je veoma prijatno iznenađen i da je ovaj gest kadeta VMA dokaz da ima puno mladih ljudi koji pozitivno razmišljaju i koji će sigurno u budućnosti vući ovu zemlju napred.

Pukovnik dr Slobodan Đukić istakao da je humanitarna akcija kadeta još jedna u nizu aktivnosti organizovanih povodom 170 godina od osnivanja Vojne akademije.

Kadet Saša Radenković, naglasio je da mu je drago što je imao priliku i čast da s kolegama uruči pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Dečija klinika u Tiršovoj je Univerzitetska dečija klinika sa najdužom tradicijom u regionu. Ova klinika pruža zdravstvene usluge najvišeg nivoa u oblasti pedijatrije i dečije hirurgije uz posvećenost i brigu o obolelom detetu i podršku porodici. Ova klinika je najveći edukativni centar u Srbiji, a ujedno i vodeća ustanova u uvođenju novih tehnologija u oblasti pedijatrije i dečije hirurgije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here