Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Republike Srbije Aleksandru Vulinu Spomenicu direktora Federalne službe Ruske Federacije.

Na ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 75 godina od pobede nad fašizmom, održanoj u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Republike Srbije Aleksandru Vulinu Spomenicu direktora Federalne službe Ruske Federacije za ostvarenu vojno-tehničku saradnju. Ovom prilikom ministar Vulin je istakao da to nije priznanje samo njemu, nego priznanje svim pripadnicima Ministarstva odbrane.

Prema rečima Aleksandra Vulina, vojnotehnička saradnja između dve zemlje je uvek dokaz i međusobnog poverenja, dokaz odnosa jednih prema drugima, dokaz koliko verujemo jedni drugima i koliko verujemo u zajedničku budućnost.

Ambasador Bocan-Harčenko rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je u prilici da  uruči nagrade, koje su, kako je naglasio, u Rusiji veoma značajne, a još su značajnije zbog toga što se dodeljuju u godini kada se slavi 75 godina zajedničke pobede nad fašizmom. Na današnjoj svečanosti ambasador Bocan-Harčenko uručio je pomoćniku ministra odbrane za materijalne resurse Nenadu Miloradoviću Orden direktora Federalne službe „Za zasluge u oblasti odbrane i vojnotehničke saradnje“, a komandantu RV i PVO general-majoru Dušku Žarkoviću uručio je Medalju direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.