Nebojša Medojević – Pobedu opozicije u Crnoj Gori donela je Srpska pravoslavna crkva

0
189

Najveći uticaj na pobedu opozicije u Crnoj Gori i istorijski poraz Mila Đukanovića imala je Srpska pravoslavna crkva i mitropolit Amfilohije Radović, koji su pozvali narod da izađe na izbore i da glasa za koaliciju “Za budućnost Crne Gore”. Taj element nedostajao je na prethodnim izborima 2016. godine rekao je predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

Izbore u Crnoj Gori pratile su razne nepravilnosti. Ipak, opozicija je uspela da motiviše građane koji su u rekordnom broju izašli na biračka mesta. Upitali smo Nebojšu Medojevića, predsednika Pokreta za promene, na koji način je crnogorska opozicija uspela da u vreme korone obori sve rekorde izlaznosti i da u takvim uslovima ostvari pobednički rezultat.

List “Nju Jurop”, je u tekstu posvećenom izborima u Crnoj Gori ocenio da je Milo Đukanović uvek uspevao da se izvuče iz ćorokaka, oslanjajući se na svoje ogromno 30-godišnje političko iskustvo. Ovoga puta, kako piše u ovom časopisu, napravio je ključnu grešku i zaustavio je svoj neviđeni pobednički niz pogrešnim proračunom da bi mogao da se suprotstavi Srpskoj pravoslavnoj crkvi i pobedi. List navodi da je Ðukanovićeva popularnost opala nakon višemesečnih antivladinih protesta pokrenutih nakon što je progurao zakon o verskim slobodama koji bi Srpskoj pravoslavnoj crkvi, najvećoj denominaciji u zemlji, oduzeo imovinu i dao je nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, koju Ðukanović pokušava da razvije kao još jedan oslonac novoosnovane nacionalne državnosti. Ogromna izlaznost od preko 75 procenata, koja je Demokratsku partiju socijalista  koštala direktne pobede, rezultat je poziva predvodnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, moćnog mitropolita Amfilohija, koji je pozvao Crnogorce da izađu na izbore i glasaju za opoziciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here