Sastanak Aleksandra Vulina i ambasadorke Čen Bo

0
105

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo.

Na početku sastanka sa ambasadorkom Kine ministar odbrane Aleksandar Vulin je naglasio da će Srbija uvek čuvati iskreno prijateljstvo sa NR Kinom i ocenio je da zajednički projekti Srbije i Kine dobro napreduju i da su utemeljeni na čvrstim dogovorima i ličnom prijateljstvu predsednika i vrhovnih komandanata Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.
Ambasadorka Čen Bo prenela je čvrstu podršku NR Kine očuvanju teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta Republike Srbije.

Ministar Vulin je potvrdio da Republika Srbija podržava politiku „jedne Kine“. On je naglasio da je Vlada Republike Srbije usvojila Zaključak o obustavljanju međunarodne saradnje u oblasti odbrane u narednih šest meseci pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije.
Aleksandar Vulin je istakao da je Republika Srbija uspela da sačuva vojnu neutralnost i da je ubeđen da je to prava mera odnosa sa svim zainteresovanim stranama.

On je izrazio zahvalnost za pomoć koju je NR Kina, u duhu čeličnog prijateljstva dva naroda, uputila Republici Srbiji i Vojsci Srbije u borbi protiv pandemije COVID-19. Ministar Vulin uputio je poziv za posetu ministra nacionalne odbrane NR Kine Srbiji u narednom periodu.
Na sastanku je naglašeno zajedničko opredeljenje da saradnja između dve zemlje bude dodatno unapređena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here