Čedomir Antić: U Crnoj Gori su trijumfovali sloboda i demokratija

0
323

Moje je uverenje je da je taj Zakon o slobodi veroispovesti pokazao da postoji jedan nivo identiteta gotovo 80 posto građana Crne Gore koji su usput i pravoslavni, ili su potekli od pravoslavnih, rekao je istoričar Čedomir Antić.

Milo Đukanović silazi sa vlasti posle tri decenije. Napad na crkvu preko usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti pokazao se kao katastrofalna procena koja ga je koštala vlasti. Upitali smo istoričara Čedomira Antića koliki je bio uticaj litija, crkve i samog mitropolita Amfilohija na izbornu volju i na rezultate izbora u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori su trijumfovali sloboda i demokratija, istakao je  Čedomir Antić i ocenio da je ova pobeda još i veća zato što demokratska opozicija u Crnoj Gori nije imala ravnopravne uslove.

„Zato će 30. avgust 2020. ostati zlatnim slovima upisan u istoriju evropske demokratije“, naglasio je Antić i pozvao demokratsku opoziciju u Crnoj Gori da ostane oprezna, hrabra i odlučna.

Antić je poručio opoziciji da režim Mila Đukanovića „potpuno onemogući i temeljno rasklopi“, i konstatovao da je „ovom velikom pobedom završeno uklanjanje poslednjeg ostatka totalitarnog komunističkog režima Josipa Broza“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here