Vučić primio palestinskog ambasadora

0
77

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana i obavestio ga o razgovorima koje je srpska delegacija vodila u Vašingtonu i Briselu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ambasadoru Nabhanu, prilikom njegove posete, rekao da Srbija poštuje i čuva prijateljstvo sa Palestinom i palestinskim narodom i da podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku. On je istakao da se nada da će dve strane u budućnosti naći način da postignu dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu. Predsednik Vučić je napomenuo i da je Srbija posvećena unapređenju odnosa i sa Izraelom i sa Palestinom i da želi održivo rešenje na osnovu međunarodnih javno-pravnih normi, utvrđenih u UN, koje bi donelo mir, stabilnost i napredak svima. Predsednik Vučić je zahvalio rukovodstvu Palestine na političkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasador Nabhan je rekao da Palestina ceni Srbiju, sa kojom ima duboke prijateljske odnose, i da je zato sa zabrinutošću primljena vest o mogućem premeštanju ambasade. Ambasador Nabhan je takođe izrazio uverenje da će stavovi palestinskog naroda biti uvaženi od strane rukovodstva Srbije u duhu tradicionalnog prijateljstva. Dvojica sagovornika su se dogovorili da Srbija i Palestina nastave korake za formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao postojeće sporazume i pomogao da se bolje iskoriste mogućnosti za sveobuhvatnu saradnju. Ambasador Nabhan je obavestio predsednika Vučića o palestinskom viđenju situacije na Bliskom istoku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here