Zorana Mihajlović obišla radove na izgradnji novog kontrolnog tornja

0
205

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na izgradnji novog kontrolnog tornja na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Prilikom obilaska radova na izgradnji novog kontrolnog tornja na Aerodromu “Nikola Tesla”, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je posetila ovaj objekat zajedno sa direktorom Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Predragom Jovanovićem, navela je da ulaganja države u vazdušni saobraćaj zahtevaju i nov moderan kontrolni toranj i da je investicioni program SMATSA vredan 120 miliona evra.

Potpredsednica Vlade je poručila da je srpsko nebo sigurno i da tako treba da ostane, naročito u vremenu kada očekujemo nove destinacije i rute.

Ona je ukazala na to da pored beogradskog aerodroma, sa brojnim mogućnostima za razvoj i investicijama putem koncesije vrednim više od 700 miliona evra, država razvija i kraljevački s ciljem da postane najveći kargo aerodrom u regionu.

MIhajlović je napomenula i da je podignut niški aerodrom koji je prošle godine imao 440.000 putnika. Pored tornja u Beogradu, krajem sledeće godine kreće se u izgradnju kontrolnog tornja u Nišu, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, novi kontrolni toranj biće visok 75 metara, za razliku od postojećeg koji je star 60 godina i visok 40 metara.

Ona je rekla da to govori u prilog tome da se u ovom sektoru radi po svim svetskim standardima i najmodernijim tehnologijama, razvijajući vazdušni saobraćaj tako da je on danas deo sveta. Mihajlović je dodala i to da nije slučajno da imamo direktan let do Njujorka, kao što nisu slučajni ni veliki rad i ulaganja u ovaj sektor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here