Dačić i Čen Bo – Odnosi Srbije i Kine su unapređeni

0
69

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasadorka NR Kine Čen Bo ocenili su da su odnosi između dve zemlje u prethodnom periodu, uprkos pandemiji COVID-19, dodatno unapređeni.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, tokom susreta sa kineskom ambasadorkom, naglasio da se, nakon formiranja novog saziva Vlade i otpočinjanja njenog funkcionisanja u punom kapacitetu, očekuje dalje intenziviranje saradnje dveju zemalja u svim oblastima od zajedničkog interesa. On je izrazio zadovoljstvo povodom nastavka aktivnosti kineskih kompanija na realizaciji brojnih projekata u Srbiji.

Čen Bo je naglasila da se, posle normalizacije epidemiološke situacije u svetu, očekuje intenziviranje kontakata i međusobnog dijaloga NR Kine na globalnom planu, uključujući i Srbiju. Ona je prenela da je, iako su u Kini i dalje na snazi posebne mere za sprečavanje epidemije COVID-19, doneta odluka o odobravanju povratka u Kinu državljanima više evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, koji poseduju važeću kinesku boravišnu dozvolu. Ambasadorka je iskazala zahvalnost našoj strani na pomoći za povratak kineskih radnika u Srbiju koji su angažovani na izgradnji infrastrukturnih projekata.

Dačić je informisao Čen Bo o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o rezultatima posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu i novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here