Predata peticija „Da Zrenjanin diše“ sa preko 12.000 potpisa građana

0
207

Predstavnici Udruženja građana „Stop kafileriji“ na pisarnici Gradske kuće predali su danas peticiju koju je potpisalo preko 12 hiljada građana, sa zahtevom da gradske vlasti u Zrenjaninu sprovedu radnje kako bi kafilerija Prekon pribavila integrisanu dozvolu za rad.

Predstavnici udruženja „Stop kafileriji“ predali su gradskoj upravi u Zrenjaninu peticiju Da Zrenjanin diše sa preko 12.000 potpisa građana. Peticijom se od gradske vlasti traži da sprovede sve potrebne radnje kako bi pogon „Prekona“ pribavio integrisanu dozvolu. Kako su naveli, kafilerija mora da sprovede najbolje dostupne tehničko-tehnološke procese, a gradska vlast treba da kontroliše rešavanje ovog problema i svih problema koji se tiču zaštite životne sredine. Jedan od osnivača udruženja građana Stop kafileriji Aleksandar Popović rekao je da je cilj udruženja od samog osnivanja da se zaustavi emitovanje neprijatnih mirisa iz pogona Prekona.

U udruženju se nadaju da neće doći do ponovnog širenja neprijatnih mirisa iz pogona Prekon, ali upozoravaju da će reagovati ukoliko do toga ipak dođe.

Aktivnostima Udruženja građana Stop kafileriji od samog početka priključili su se i privrednici okupljeni u Zrenjaninskom poslovnom krugu.

Kočalka je govorio i o tome na koji način je ZREPOK podržao rad udruženja Stop kafileriji

Predatom peticijom potpisnici zahtevaju od Gradske uprave da sprovede sve neophodne radnje kako bi Prekon pribavio integrisanu dozvolu i da o svakoj fazi njenog izdavanja obavesti javnost; od načelnika, inspekcije, gradske uprave i gradonačelnika zahtevaju da u skladu sa svojim ingerencijama kontrolišu pravilnost, zakonitost i savesnost svih koji su nadležni za rešavanje ovog problema dok od predsednika skupštine grada traže da sazove sednicu radi izglasavanja nepoverenja gradonačelniku ukoliko u okviru svojih ovlašćenja on ne preduzme sve radnje da se reše problemi vezani za zagađenje životne sredine od strane Prekona. Iz udruženja Stop kafileriji naveli su da će svoje dalje aktivnosti udruženje uskladiti sa činjenjem odnosno nečinjenjem predstavnika gradske vlasti po ovoj peticiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here