Vučić sa predstavnicima kompanije Nidec

0
166

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom korporacije Nidec, vodeće japanske kompanije za proizvodnju električnih motora.

Predsednik Vučić je tokom sastanka sa delegacijom korporacije Nidec istakao da su Vlada Republike Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje, te izrazio i lična uveravanja da bi odluka korporacije Nidec da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane.

Predsednik korporacije Nidec Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju. On je rekao da planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidec za 20 godina poslovanja investirao preko 2 milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Nidec Jun Seki, izrazili su očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here